GÜNDEM

Bu belirtiler varsa koronavirüs geçirmiş olabilirsiniz

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele sürerken uzmanlar, fark etmeden koronavirüs geçirdiğimizi gösteren belirtileri madde madde sıraladı. İşte fark etmeden korona geçirmiş olabileceğinizi gösteren 7 işaret!

Özellikle bulaşıcı hastalık uzmanlarının hastalığa neden yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) şehirler tecrit altına alınıp, sosyal mesafe önlemleri hayata geçmeden yayılmaya başladığını söylediği göz önünde bulundurulursa koronavirüsü farketmeden geçirmiş olma ihtimaliniz daha güçleniyor.

ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Okulu'ndan bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve tıp doktoru Profesör William Schaffner "Haftalar geçtikçe virüsün ABD'de özellikle de daha kalabalık bölgelerde düşündüğümüzden daha erkenden yayıldığı netleşti" ifadelerini kullandı.

Fransa'da tehlikeli yükseliş: Koronavirüs vaka sayısında son 3 ayın rekoru kırıldı
Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Amesh A. Adalja da "Koronavirüs kapan birçok kişi komplikasyonsuz bir enfreksiyona sahipti ve bu nezle ya da gripten ayırt edilemiyordu" dedi.

Ayrıca ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre koronavirüs bulaşma vakalarının yüzde 40'a kadarında hastalar asemptomatik vakalardan oluşuyor bu kişiler yani hastalık belirtisi göstermiyorlar.