GÜNDEM

Bu da Fatih Portakal'ın pişkinliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yalan haber yapmayın' uyarısından bulunduğu Fox Tv'den ilk yanıt Fatih Portakal'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında, "FOX TV'ye ve devamında muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın FOX önce gazete olsun. FOX önce ciddi bir medya olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin söylemleri de beni çok ilgilendirmiyor. Biz rakam da olur sayısal olarak o dediğiniz türde bir ifadeyi kullanmış oluruz. Beni muhalefet mi yargılayacak? Ne diyor muhalefet 'gidin Esed'le görüşün' diyor. Bu nasıl muhalefet?" ifadelerini kullanmıştı.

"YALAN HABER YAPMIYORUZ, HABERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Portakal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalan haber ürettiğimizi söylüyor. Yalan haber yapmıyoruz. Kendi sözü ortada, biz doğru haber yapıyoruz. Mersin'de de Elazığ'da da SGK'da da doğru haber yaptık. Her birinin arkasındayız. Yalan diyorsanız bizi mahkemeye verin, vermiyorsunuz da. Alın işte buradaki haberde Cumhurbaşkanı kendi sözünü söyledi. Biz doğru haber yapmaya devam edeceğiz. Bir gazetemiz yok ama haber kanalı da etkili. Genel Müdürümüze söyleriz, gazete de etkili olabilir bence." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA KESİNTİ YAPILACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

FOX TV ana haberde ortaya atılan iddiaya göre Türkiye, ekonomide yaşanan dalgalanmaların ardından devlet kurumları, tasarruf tedbirleri almaya başladı. SGK da bu kapsamda çok sayıda maddeden oluşan bir taslak hazırladı. Ancak alınması istenen tedbir kararları, emeklileri şimdiden kızdırdı. Öyle ki; emekli maaşlarından yüzde 5 kesinti istendi. Bu kesinti, ‘sağlık kesintisi’ olarak adlandırılacak.

SGK YAZILI AÇIKLAMAYLA İDDİALARI ÇÜRÜTMÜŞTÜ

Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Yorumlar 18 Yorum
Günün Manşetleri