GÜNDEM

Bu görüntü Türkiye'den! Koronavirüsü yüzünden böyle götürdüler

Türkiye'de koronovirüsü alarmı. Umre'den gelen vatandaş Sakarya'da karantina altına alındı. İşte o görüntüler..

Koronavirüsü ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Henüz Türkiye'de görülmeyen ölümcül virüs için tedirginlik sürerken Sakarya'da Ümre ziyaretinden gelen vatandaş karantinaya alındı. İran ise yönetim kademesi dahil virüsten kırılıyor. Ruhani itirafıyla şoke etti.

NEGATİF BASINÇLI SEDYE İLE TAŞINDI

Dört bir yanı koronavirüs ile çevrilen Türkiye'yi alarma geçiren haber Sakarya'nın Kaynarca ilçesinden geldi. Umreden yeni dönen bir kişi, öksürük şikayeti artınca Kaynarca Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hasta buradan da koronavirüs şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Negatif basınçlı sedyeyle sevki yapılan hasta, gözlem altına alındı. Hastadan alınan kan örnekleri tahlile gönderildi. 

ÜMREDEN YENİ GELMİŞ

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, bakanlığın koronavirüs konusunda çok hassas olduğunu, gerekli tedbirlerin alınarak hastaların nakledilmesini istediğini bildirerek şu bilgileri verdi:
-"Kaynarca’da hastaneye müracaat eden hastamızın 3 aydır öksürük şikayeti varmış. Ancak umre ziyaretinde öksürükte artış olmuş. Hekim arkadaşlarımız da hastayı, tetkiklerinin yapılması için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakletti. Testlerin sonucuna göre durumu bakanlığımıza bildiriyoruz. Bu işlem spesifik değil, her gün yapıyoruz. Hastalarımızın test sonuçları şimdiye kadar hep negatif çıktı. Biz tedbirimizi almak durumundayız" dedi.

Yurt dışından gelenler için umreyi iptal eden Suudi Arabistan yönetimi, bugün itibariyle kendi vatandaşlarına da yasak getirdi. Suudi vatandaşlar için de umre faaliyetleri durduruldu. Dün Suudi Arabistan'da ilk coronavirüs vakası ortaya çıkmıştı. Bu kişinin İran'dan geldiği belirlenmişti. Sağlık bakanlığı alınan numunenin pozitif çıktığını açıklamıştı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı 27 Şubat'ta Kovid-19 salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığı duyurmuştu.