GÜNDEM

Bu haberi duyan nüfus memurluğuna koştu

Kimlik yenileme süresinin bitmek üzere olduğu ve ücretlerin iki katına çıkacağı dedikodusunu duyanlar nüfus memurluğuna akın etti.

Nüfus cüzdanı değişimi ücreti olarak 22,5 TL, ehliyet ücreti olaraksa 15 TL ödenirken, ortaya atılan bir dedikodu vatandaşların İl Nüfus Müdürlüğü önünde kurulan seyyar ödeme noktasında uzun kuyruklar oluşturmasına sebep oldu.

“Nüfus cüzdanının değişim tarihi doluyor” ve “değişimlere yüzde 100 zam gelecek” şeklindeki dedikoduyu duyan vatandaşlar soluğu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde aldı.

Müdürlükte aşırı yoğunluğa sebep olan vatandaşlar, son bir ay içerisindeki işlem sayısının iki katı işlem yaptı. Daha önceki aylarda günlük 150-250 nüfus cüzdanı değişimi yapılırken Kasım ayı itibariyle bu sayı günlük 500’e ulaştı. Yine aynı şekilde günlük 50-60 olan ehliyet değişimi sayısı 170'e ulaştı.

GERÇEK SÜRELER NE ZAMAN DOLUYOR

Açıklamayı Merkez İlçe Nüfus Müdür Vekili Salih Yılmaz yaptı. Yılmaz “Bir iki aydan beri Nüfus Müdürlüğünde yoğun bir kalabalık var. Etrafta ceza olduğu söyleniyor. Herhangi bir cezai işlemimiz yoktur. 2022 yılına kadar nüfus cüzdanlarının süresi var. Ehliyetlerin de 2020’nin sonuna kadar süresi var. Bu dedikoduyu bir şekilde üretiyorlar. Hem vatandaşlar burada mağdur oluyor hem de kurumda aşırı yoğunluk oluşuyor” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri