GÜNDEM

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısında önemli kararlar alındı.

Türkiye'de koronavirüs salgını tablosunda görülen iyiye gidiş nedeniyle normalleşme kararları alınan kabine toplantısından, bazı uygulamalarda devam kararı çıktı.

HAFTA SONU YASAĞI BU HAFTA DA UYGULANACAK

Devam edecek uygulamalardan biri de, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı.

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre her hafta sonu uygulanan 2 günlük yasak bu hafta da uygulanacak. 29 Mayıs gece 24:00'te başlayacak yasak, 31 Mayıs gecesi saat 24:00'te sona erecek. Yasak 15 ilde uygulanacak. Yasağa ilişkin genelge, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Salgın sebebiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bizi gönlümüzce bayram yapmaktan mahrum bırakmış olsa da kalbimizdeki sevgiyi koruduk hatta güçlendirdik.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri