GÜNDEM

Bülent Aydemir çığ yalanına bakın nasıl destek verdiler!

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan için asılsız bir haberi ortaya attı. Bunu fırsat bilen medya organları işin doğrusunu araştırmadan destek verdi.

Dün Van'da meydana gelen ikinci çığ faciasında Başkan Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın da çığ altında kaldığı ve yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi. Onlarca insanın hayatını yitirdiği afeti fırsat bilen CHP ve yandaşı medya organları siyasi prim peşine düşerek "Başdanışman tedbirsizlik yapıp iş makinaları ile yola çıktı" yalanını ortaya attı.

İşin aslı, Gülşen Orhan'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı. Orhan, ilk çığda kurtarma çalışmaları hakkında bilgi almak için felaket bölgesine gittiğini belirterek, "Cenazelerimizi götürürken onlardan ayrılıp çığ felaketinin yaşandığı yere gelmemize 'toplantı için iş makinalarını yanına almış yolları açtırmış' demek yalancılıktır, acı bilmezliktir" dedi.

Orhan'ın açıklamaları ve gelen tepkiler sonrası Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, çark ederek özür diledi..

YALAN OLDUĞUNU BİLE BİLE DESTEK VERDİLER
CHP yandaşı medya, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in ortaya attığı asılsız haberi sorgulama ihtiyacı bile duymadan yayma konusunda adeta yarışa girdi. Her fırsatta "gazetecilik etiği" üzerinden ahkam kesen medya, çığ konusunda sınıfta kaldı.
.