GÜNDEM

Büyük kabus! 46 doktor öldü insandan kediye virüs bulaştı

Dünya genelinde koronavirüs can almaya devam ediyor. Virüsün yeni merkezi Avrupa ve ABD oldu. İtalya'ya 46 doktor öldü. Belçika'da ise virüs insandan kediye bulaştı. İşte koronavirüs hakkında son gelişmeler..

Dünya genelinde ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 24 bini geçti. Vaka sayısı ise 600 bini geçti.. Türkiye'de ise Fahrettin Koca, toplam vaka sayısının 5 bin 698'e, can kaybının da 92'ye yükseldiğini duyurdu.  En fazla vaka görülen ülke, 104 bin 256 vakayla ABD olurken, onu 86 bin 498 vakayla İtalya takip ediyor.

Belçika’da kediye sahibinden corona virüsü bulaştı
Belçika'da bir kediye sahibinden corona virüsü (Covid-19) bulaştı. Virolog Steven Van Gucht, kedinin, sahibinin ardından corona virüsü semptomlarını göstermeye başladığı ama iyileşme sürecinde olduğunu ifade etti.

Belçika’nın Valon Bölgesi’nde bir kediye corona virüsü teşhisi konuldu. Virüsün kediye sahibinden bulaştığı ifade edildi. Virolog Steven Van Gucht, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sahibi semptomlar göstermeye başladıktan bir hafta sonra, kedi de semptomlar gösterdi. Semptomlar, ishal, kusma ve nefes alma zorluklarıydı. Araştırmacılar, virüsü kedinin dışkısında buldular” dedi.

46 doktor yaşamını yitirdi

Salgının en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 969 kişi artarak, 9 bin 134'e yükseldi. Ayrıca hayatını kaybedenlerin 46'sın doktor olduğu açıklandı. Görünmez bir düşmana karşı mücadele ettiklerini belirten Acil Tedarik Komiseri Domenico Arcuri, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 66 bin 414'e ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Covid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 86 bin 498'e çıktığını duyurdu.