GÜNDEM

Can Ataklı küstahça sözlerinden dolayı hakim karşısına çıktı!

Gazeteci Can Ataklı, EBA TV’de uzaktan eğitim veren başörtülü bir öğretmene yönelik sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Gazeteci Can Ataklı, EBA TV’de uzaktan eğitim veren başörtülü bir öğretmene yönelik sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Can Ataklı, avukatı Bilgütay Hakkı Durna ile katıldı. Duruşmada Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatı Müjgan Siyah Çevik de hazır bulundu.

BENİM İFADE TARZIM BAZI KESİMİ RAHATSIZ EDEBİLİYOR

Sanık Ataklı savunmasında Türkiye’de yaklaşık 20 yıldır televizyon programcılığı yaptığını belirterek “Daha önce de laiklik ve benzeri konulardaki görüşlerimi defalarca açıkladım. Bu zamana kadar hakkımda herhangi bir dava açılmadı. Olayın olduğu gün televizyon programı sunarken arkamdaki yayında görülmeyen ekranda EBA TV yayının başladığını gördüm. Yayında başörtülü bir öğretmen vardı. Bu konudaki düşüncemi 4-5 cümle ile aktardım. Hakaret kastım yoktur. Böyle bir suçlanmayla suçlandığım için üzüntülüyüm. Benim ifade tarzım bazı kesimi rahatsız edebiliyor" dedi.

BERAATİMİ İSTİYORUM

Ataklı, "Yazı olarak konuşmalarım okunduğunda rahatsız edici gelebilir ancak televizyon ortamındaki konuşma tarzım jest ve mimiklerim dikkate alındığında rahatsız edici gelmemektedir. Bu hususun dikkate alınmasını istemiyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNULDU

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatı Müjgan Siyah Çevik ise "Olay tarihinde pandemi nedeniyle insanların eve kapandığı ve ekonominin zarar gördüğü bir dönemde başörtülü bir öğretmeni gündeme taşımak kabul edilemez. Nefret suçları topluma zarar vermektedir. Başörtülü olanların bu nefret söylemleri nedeniyle zarara uğradığı bir gerçektir" diyerek davaya KADEM adına katılma talebinde bulundu.

Mahkeme, KADEM’in davaya katılma taleplerinin reddine karar verdi. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri