GÜNDEM

Can Ataklı tepki çeken sözlerini savundu

Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan skandal sözleriyle ilgili tepkileri üzerine çeken Can Ataklı katıldığı bir canlı yayında videoda sarf ettiği sözlerin arkasında olduğunu yineledi.

Gazeteci Can Ataklı, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevini bırakması için yaşanmasını istediği senaryoları anlatmıştı.

Konuşmasında darbe imasında bulunan Ataklı'ya pek çok kesimden tepkiler yükselmişti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Can Ataklı, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge programına telefonla bağlandı.

"SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM"

Ataklı, sözlerinin arkasında olduğunu ifade ederek, "Yanlış anlaşıldım demem. Bu son çektiğim videonun tamamen arkasındayım" ifadelerini kullandı.

Can Ataklı'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Övünerek söyleyeyim, bugüne kadar yazdığım ya da söylediğim hiçbir sözle ilgili, 'Yanlış anlaşıldım, çarpıtıldı, yok efendim maksadını aştı' gibi şeyleri asla söylemedim. Bu son çektiğim videonun da tamamen arkasındayım"

CAN ATAKLI HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLUNDU

Kardeşlik Derneği Ataklı'nın sözleri ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Kemal Levent ve Ekrem Turan aracılığıyla savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde Can Ataklı'nın Youtube üzerinden yapmış olduğu konuşmada Cumhurbaşkanımız'a ve mevcut hükümete karşı " ……. ne zaman ki büyük oy aldığı, oy almasa da ona en büyük desteği veren cahilleştirilmiş ve yoksullaştırılmış halka ekmek veremez hale gelirse öfke farklı olur" şeklinde sözler sarf ederek Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ak Parti seçmenine hakaret ettiğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dilekçede halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini ileri sürülen Ataklı'nın Salt bir siyasi partiye oy verdi veya oy vermese bile sempati duydu diye veya o siyasi partiyi hiç sevmese veya oy vermese bile sadece bu ülkeye hizmet edip milletin menfaatlerini gözettiği için ülkenin Cumhurbaşkanı'na gönül veren vatandaşları salt bu nedenle aşağılamak, onları cahil ve yoksul diye nitelendirmek çağ dışı ve hakkaniyetsiz bir davranış sergilediği anlatıldı. Can Ataklı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri