GÜNDEM

Can Dündar’ın villası için karar verildi! Can Dündar’ın villası 11 Haziran'da yıkılacak

Firari gazeteci Can Dündar'ın Bodrum'daki milyon dolarlık villası için karar verildi.. Hazine arazisine kaçak yapılar yaptıran Can Dündar’ın villasının bazı bölümleri 11 Haziran'da yıkılacak..

 MİT tırları davasında devletin gizli belgelerini elde edip yayınlamaktan ceza alan, Almanya'ya firar ettiği için hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar'ın Bodrum'daki milyon dolarlık villası için Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü harekete geçmişti. Alınan karar doğrultusunda düzenlemeler yapılmazsa kaçak villanın 11 Haziran'da yıkılacağı öğrenildi.

Can Dündar’ın Bodrum’un en gözde mahallelerinden biri olan Kumbahçe Mahallesi'nde bulunan lüks villasının 28 metrekaresinin orman arazisini, 188 metrekaresinin ise Hazine arazisini işgal ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü harekete geçti.

Müdürlüğün isteği doğrultusunda villada inceleme yapan Bodrum Belediyesi Yapı ve İmar ekipleri, villanın yüzme havuzunun yanı sıra 'pergole, asma balkon ve çardak' kısımlarının da kaçak olarak yapıldığını tespit edildi.

Bodrum Belediyesi ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri de uydu fotoğraflarından Dündar’ın villasındaki kaçak kısımların tamamını tespit etti.