GÜNDEM

Canan Kaftancıoğlu'nun sözde Ermeni soykırımı twitleri Hakan Bayrakçı'yı çileden çıkardı

CHP'nin milli duruştan uzak İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözde Ermeni soykırımı imalı açıklamaları CNN Türk canlı yayınına katılan Hakan Bayrakçı'yı çok sinirlendirdi. Kaftancıoğlu'nun CHP'nin il başkanlığı koltuğunda oturmasına anlam veremediğini ifade eden Bayrakçı, tepkisini yüksek sesle dile getirdi.

CNN Türk'te Semiha Şahin'in sunduğu CNN Türk Masası'nda, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki askeri mücadele ve yapılan geçici ateşkes konuşuldu.

Programın konuklarından kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, CHP'li Tuncay Özkan'ın mektubundan bahis açılınca, mektubun özellikle Canan Kaftancıoğlu gibi parti içinde olup, CHP ilkelerine ters hareket edenleri hedef aldığını belirtti.

KAFTANCIOĞLU'NA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Canan Kaftancıoğlu'nun sözde Ermeni soykırımı ve terör örgütü PKK hakkında daha önceki söylemlerini ve sosyal medya paylaşımlarını hatırlatan Bayrakçı, böyle birinin CHP'de böyle tavırla içine girme hakkının olmadığını aksi takdirde partide yer almaması gerektiğini sinirli ve yüksek bir sesle savunarak şunları söyledi:

"SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI, PKK'YI SAVUNUYOR"

"Kaftancıoğlu'nun icraatlarını beğenmiyorum, 15 kez söyledim. İma yollu da olsa, '24 Nisan'da ne oldu? Neyi kastettiğimi biliyorsunuz değil mi? 1915 desem bir şey hatırlar mısınız?' diyerek, sözde Ermeni soykırımını savunan paylaşımları yapma hakkı yoktur. Olmaz. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin il başkanı bunu diyemez. Onu geçtik. PKK konusundaki imalar.."

"NİYE HALA GÖREVİNDE?"

"Faik Öztrak'ı çok beğeniyorum. Partinin sözcüsü. Çıkıyor, Canan Kaftancıoğlu'nu eleştiriyor. Niye hala görevinde? 50 kere söyledim. Cemal Canpolat gibi milli duruşu olan bir adamı, niye göreve getirmiyorsunuz? Engel oluyorsunuz. Adam imza toplamış. Yoksa adam Alevi diye mi?"

Yorumlar
Günün Manşetleri