GÜNDEM

Canlı yayında obezite ameliyatı yaptı!

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyathaneden yapılan canlı yayın ile obezite ameliyatı gerçekleştirildi.

2. Bariatik Cerrahi Çalıştayı kapsamında, obezite ameliyatı teknikleri, ameliyat esnasında canlı yayın ile tartışıldı. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayın ilk bölümünde Rusya, İspanya, Belçika ve İngiltere'den canlı yayın ile bağlanan yabancı profesörler çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Çalıştayın öğleden sonraki ikinci bölümünde ise Laparoskopik Sleeve Gastrektomi ve Laparoskopik My Gastrik By-pass teknikleri kullanılarak iki ameliyat gerçekleştirildi.

Op Dr. Fakı Akın ve Belçikalı Op. Dr. Thibault Sablonun gerçekleştirdiği ameliyatlar esnasında, laparoskopik kameranın görüntüsü canlı olarak hastanenin konferans salonuna yansıtıldı. Konferans salonundaki profesörlerden oluşan katılımcı heyeti tarafından ameliyat teknikleri tartışılırken, aynı anda ameliyatı yürüten Op. Dr. Fakı Akın ve Op. Dr. Thibault Sablon da çeşitli yorumlar yaparak tartışmaya katıldı.

Yorumlar
Günün Manşetleri