GÜNDEM

Canlı yayında 'sayın Öcalan' skandalı! Mehmet Metiner ve Metin Özkan çok sinirlendi

CNN Türk ekranına konuk olan Prof. Dr. Gülümser Heper, terörist başı Öcalan'dan 'sayın' diye bahsedince Mehmet Metiner ve Metin Özkan sert tepki gösterdi. Heper, skandal ifadesinin ardından gelen baskılara uzun süre direndikten sonra Türk halkından özür diledi.

CNN Türk Masası'nda Semiha Şahin'in moderatörlüğünü üstlendiği programda Prof. Dr. Gülümser Heper, bebek katili terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a 4 kere 'sayın' ifadesini kullanınca stüdyoda ve sosyal medyada büyük tepki gördü. 

''SAYIN ÖCALAN'I YARGILAYIN''

Mehmet Metiner ve Metin Özkan'ın, örgüt ele başı Öcalan'a 4 kez 'sayın' dediğini hatırlatması üzerine Gülümser Heper, kurduğu skandal ifadeden geri adım atmadı.

Skandallarına devam eden Heper'in savunması da kurduğu ifadelerden daha beterdi.

Çayını yudumlayıp rahatça tavırlar sergileyen Heper, şöyle dedi:

''Ne demek istediğimi Türk halkı anlamıştır, 99'dan sonraki suçları için 'sayın' Öcalan'ı yargılayın diyorum..."

''BEBEK KATİLİNE SAYIN DİYEMEZSİNİZ''

Sonrasında Metin Özkan'ın ''bebek katiline 'sayın' diyemezsiniz.'' demesi üzerine Heper, ifadesiyle ilgili "o benim genel kullanım terminolojimdir" dedi...

Heper'in 'kelime oyunlarını kenara bırakın' demesi üzerine Metin Özkan, ''Ne kelime oyunu... Siz bir bebek katiline, askerimizin polisimizin, öğretmenimizin, işçimizin, memurumuzun, Kürt kardeşlerimizin katiline 'sayın' diyorsunuz 'sayın" dedi.

''SİZE BU TELEVİZYONDA SAYIN DEDİRTMEM''

Sonrasında Metin Özkan, ''CNN TÜRK'ün isminde 'Türk' ifadesi vardır. Size bu televizyonda Öcalan'a 'sayın' dedirtmem'' dedi.

Tepkilere rağmen Heper yine geri adım atmayınca Metin Özkan ''Sizi şuanda sosyal medyada linç ediyorlar. Size bir şans verdim. Ama demek ki maya buymuş'' dedi.

Moderatör Semiha Şahin'in ısrarı üzerine Prof. Heper, dakikalar sonra özür diledi.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri