GÜNDEM

Çavuşoğlu sert tepki gösterdi! İkiyüzlü, Yüzüme karşı söyleyemedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ile yaptığı görüşmenin detaylarının çarpıtıldığını söyleyerek sert tepki gösterdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu görüşmeyi sosyal medyadan gün içerisinden duyurmuştu. Bunun hemen akabinde AP Başkanı'nın samimiyetsiz açıklamasının ardından ipler bir anda gerildi.

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin, ikilinin Brüksel'deki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

"GÖRÜŞMENİN ÇARPITILARAK VERİLMESİNDE HİCAP DUYUYORUM"

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, "Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın yüzüme karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaşması AB’nin samimiyetsiz ve ikiyüzlü tutumunun yeni bir örneğidir. Avrupa halklarını temsil eden birinin AB kurumunda yapılan görüşmenin içeriğini çarpıtarak vermesinden hicap duyuyorum." ifadelerini kullandı.

SASSOLİS AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

"AB, TÜRKİYE'NİN SURİYE OPERASYONUNU ŞİDDETLİ KINIYOR"

Bakan Çavuşoğlu görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Sassoli, “Bu sabah Bakan ile samimi bir sohbetim oldu. AB’nin, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri müdahalesini şiddetle kınadığını yeniledim. Bu, bölgedeki istikrar ve güvenliği bozan ciddi bir uluslararası hukuk ihlali.” dedi.

"AB'YE BASKI KURULMASI KABUL EDİLEMEZ"

AP’nin, insani krizin çözümüyle yakından ilgilendiği ifade eden Sassoli, “Ayrıca, savaş ve baskılardan kaçan insanların politik yarar veya AB’ye baskı için kullanılmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu da net bir şekilde ortaya koydum.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri