GÜNDEM

Çavuşoğlu'ndan AB'ye rest! Gerektiği an karşılığını veririz

Bakan Çavuşoğlu, Ankara’da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles ile ortak basın toplantısı önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Ankara’da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "AB (Türkiye aleyhine) ilave kararlar alırsa bunun karşılığını vermek zorunda kalacağız. Bu da çözüme katkı sunmaz." ifadelerini kullandı.

"Fransa Türkiye'den özür dilemeli" diye konuşan Bakan Çavuşoğlu, AB Temsilcisi Fontelles'in yüzüne bakarak "2 üye her şeyi rehin alıyor, izin vermeyin" uyarısı yaptı.

VİZE SERBESTİSİ AB'NİN SÖZÜ, YERİNE GETİRMELİ

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AB'nin Türkiye'ye verdiği taahhütleri yerine getirmesi lazım. Vize serbestisi AB'nin sözü, yerine getirmeli. AB, Türkiye aleyhine ilave kararlar alırsa bunun karşılığını vermek zorunda kalacağız. Bu da çözüme katkı sunmaz.

YUNANİSTAN-RUM KESİMİ İLİŞKİLERİMİZİ REHİN ALDI

Sorunların üstesinden AB ile birlikte gelmeliyiz. Yunanistan-Rum kesimi ilişkilerimizi rehin aldı. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda bir tıkanma var. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda hakkaniyet bekliyoruz. AB'nin arabuluculuğuna destek veririz, yeter ki dürüst bir arabulucu olsun.

TÜRKİYE'YLE İLİŞKİMİZ AB'NİN EN ÖNEMLİ MESELESİ HALİNE GELDİ

"Türkiye'yle daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var" diyen AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, "Türkiye'yle ilişkimiz dış politika açısından AB'nin en önemli meselesi haline geldi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri