GÜNDEM

Ceren Damar'ın katilinin avukatı "yuh artık" dedirtti

Akademisyen Ceren Damar'ın katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak sosyal medyada yaptığı açıklamalarla tepkilere neden oldu. Vahit Bıçak, Ceren Damar'ı katil zanlısına cinsel saldırıda bulunmakla itham etti.

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak yaptığı yorumlar ve ithamlarla "yok artık" dedirtti. 

Daha önce duruşmada katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak “Müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur” demişti.

AVUKAT TÜY DİKTİ

Vahit Bıçak şimdi de sosyal medya mesajlarıyla bu sözlerinin üstüne tüy dikti. 

ceren damar

Avukat belli ki Ceren Damar'ı öldüren katil için "iyi hal indirimi" almayı planlıyor. Bunun için de "cinsel saldırı" ihtimalini gündeme getiriyor. 

DAHA ÖNCE DE VUKUATI VAR

Fakat Hasan İsmail Hikmet'in Kıbrıs'ta okurken kendisinden ayrılan kız arkadaşının uygunsuz fotoğraflarını ailesine gönderip, genç kıza ait sosyal medya hesabından paylaştığı iddiasıyla 'tehdit' suçundan yargılandığı ortaya çıkmıştı.

'KANUNLARIMIZ IRZA KARŞI MEŞRU MÜDAFAAYA İZİN VERMEKTEDİR'

Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak duruşmadaki sözlerinin ardından bu kez sosyal medyada tepkilere neden olan mesajlar paylaştı.

Vahit Bıçak’ın mesajları şöyle:

“Sevgili lise ve üniversite öğrencisi gençler, üzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip olan öğretmen, öğretim üyesi, okutman, araştırma görevlisi vs yüksek not verme veya başka vaadlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın. TCK 102/3(b) ye göre 12+6=18 yıl ...

TCK md. 102/3(b) ye göre 12+6=18 yıl hapis cezası öngörülmüştür, bu ırz düşmanlarına. Otorite kullananın kadın ya da erkek olması arasında fark gözetilmemistir. Öğrenci de kadın olabileceği gibi erkek de olabilir. Bir çığlık atın yeter, yanınızdayız. #cinselistismar #mobbing

Kanunlarımız ırza karşı meşru müdafaaya izin vermektedir(TCK md 35/2) Cinsel saldırı suçunun mağduru, baskılardan bunalmış, başka çıkış yolu bulamamış ise son çare olarak saldırganı öldürmesi durumu, kanunlarımızda cezayı gerektiren bir eylem değildir.”

İYİ HAL İNDİRİMİNDEN FAYDALANMA HAKKINI ORTADAN KALDIRIYOR

Av. Müjde Tozbey, Ceren Damar’ın katilinin avukatının beyan ettiği görüşleri üzerine "Müvekkiline -görüşme kaydı, mesajlaşma vb. delili olmadan- böyle bir savunma yaptırarak müvekkilinin güvenilirliğini ve samimi/dürüst beyanda bulunmayarak iyi hal indiriminden faydalanma hakkını ortadan kaldırmaktadır" yorumunda bulundu. 

ceren damarın katilinin avukatıu

Yorumlar
Günün Manşetleri