GÜNDEM

CHP'dem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup

CHP, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir mektup yazarak 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma yasağının esnetilmesini istedi.

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte 21 Mart tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı.

CHP, Fahrettin Koca'ya bir mektup yazarak, bu yasağın gevşetilmesini talep etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın yazdığı mektupta, 65 yaş üzeri yüz binlerce kişinin memleketlerine gidemediği belirtildi.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SEYAHAT TALEBİ

Kaya, mektubunda, köylerine gitmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşların koronavirüs testlerinin yapılarak, memleketlerine gönderilmeleri gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Koca'ya gönderilen mektup şu şekilde:

"21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, koronavirüs testlerinin yapılarak ve güvenlik önlemleri alınarak, memleketlerine dönme koşullarının sağlanmasında büyük fayda vardır.''

'MAĞDURİYET YAŞANIYOR'

''Kış aylarında büyükşehirlere çalışmaya gelip, yaz aylarında memleketlerine ekip, biçmek için dönen vatandaşlarımız da mağduriyet yaşamaktadır. Köylerinde tarla, bağ, bahçe ekimi, dikimi, biçimi için memleketlerine gitmek istemektedirler.''

'TESTLERİNİ YAPARAK GÖNDERELİM'

''Bu vatandaşlarımızın da koronavirüs testlerinin yapılarak memleketlerine güven içinde gönderilmeye ihtiyaçları vardır. Bildiğiniz gibi vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kışlık erzaklarını köylerinde yaptıkları üretimden karşılamaktadır.''

'ÇAY VE FINFIK HASADI YAPMALARI GEREKİYOR'

''Bu nedenle vatandaşın köylerine dönerek tarla, bağ ve bahçelerini ekmesi; Karadeniz’de çay ve fındık hasadını yapması gerekir."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri