GÜNDEM

CHP'li belediyeler 4 bin personeli daha işten attı

CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Türkiye genelindeki belediyelerde çalışan 4 bine yakın sözleşmeli memurun sözleşmesi CHP'li yönetimler tarafından 1 Ocak itibari ile yenilenmedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP'li belediyeler tarafından işten atılarak ekmeklerinden edilen on bine yakın çalışan 2020 yılına yeniden işlerine dönebilme umuduyla girdi. Bu arada CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Türkiye genelindeki belediyelerde çalışan 4 bine yakın sözleşmeli memurun sözleşmesi CHP'li yönetimler tarafından 1 Ocak itibari ile yenilenmedi.

31 Mart seçimlerinden sonra CHP'li belediyeler Kemal Kılıçdaroğlu tarafından meydanlarda verilen 'Namus' sözünü unutarak binlerce emekçinin ekmeği ile oynadı. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bin 410, Zeydan Karalar yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi 2 bin, Antalya Büyükşehir Belediyesi 900, Mersin Büyükşehir Belediyesi 600, İzmir Büyükşehir Belediyesi bin 178, Kırşehir Belediyesi 33, Çanakkale Belediyesi 59 ve Denizli Belediyesi 70 çalışanın işlerine son verdi.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri