GÜNDEM

CHP'li belediyeler CHP medyasına reklam yağdırdı!

Yıllarca iktidar partisini, "yandaş" medyaya aktarmakla suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi kendisini destekleyen medyaya reklam yağdırdığı ortaya çıktı.

Bir süre önce Tele-1 ekranlarında CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Başakşehir Şehir Hastanesi yollarını yapmadığı gerekçesiyle sert bir üslupla eleştiren, "Vizyonsuz, çapsız, iş bilmez" diyen gazeteci Can Ataklı, kısa süre sonra geri adım atıp kendisinden özür dilemişti.

Ataklı'nın bu açıklamalarının hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Tele-1 televizyonuna reklam vermesi dikkat çekmişti.

İGDAŞ DA SPONSOR OLDU

Son dönemde tüketicilere gelen kabarık faturalar nedeniyle gündemden düşmeyen İBB'ye bağlı İGDAŞ'ın kaynaklarının da CHP yandaşı medya kanallarına aktarıldığı ortaya çıkmıştı. İGDAŞ'ın pandemi sürecinde faturaları kabartarak, TELE 1 ve KRT TV gibi yandaş kanallara sponsor olması tepki toplamıştı.

YANDAŞ KANALLARDA İMAMOĞLU'NA ABARTILI ÖVGÜLER

O kanallardan biri olan TELE 1'de dün konuk olarak boy gösteren Ekrem İmamoğlu'nun bu yatırımlarının karşılıksız kalmadığı da gözler önüne serildi.

İmamoğlu'nun katıldığı programda sunuculuk yapan Sedef Kabaş, İBB Başkanı'nı iltifatlara boğarak, yere göğe sığdıramadı! İmamoğlu'ndan bir 'halk kahramanı' yaratmak için çırpınan Kabaş bu abartılı tavrı nedeniyle gün boyu sosyal medyada en çok konuşulan isimlerin başında geldi.

CHP, YANDAŞ MEDYASINI REKLAMA BOĞDU

Yandaş medyaya yönelik bu yatırımların sadece Ekrem İmamoğlu tarafından yapılmadığı ise 19 Mayıs'ta ortaya çıktı. Bugün yurt genelinde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP'li belediyeler kendilerini destekleyen medyaya reklam yağdırdı.

Bu konuda en kârlı çıkan ise eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş oldu. İktidara yönelik manipülatif ve gerçek dışı haberleri ile bilinen Yarkadaş'a ait "Gerçekgündem" isimli haber sitesi CHP'li belediyeler tarafından reklama boğuldu.

Gerçekgündem'e İBB dışında, CHP'li Ankara, Çankaya, Mersin, Kadıköy, Kartal, Konyaaltı, Muğla ve Bodrum belediyeleri de 19 Mayıs temalı reklamlar verdi.

Verilen reklamların adedinin fazlalığı nedeniyle, reklamlar İBB'nin reklamı hariç, Gerçekgündem sayfalarında rotasyonlu olarak yayınlandı.

Gerçekgündem dışında bir çok CHP destekçisi medya kuruluşunda da benzeri reklamlar yer aldı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri