GÜNDEM

CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin de aralarında olduğu 10 ilçeye operasyon

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarından CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin de olduğu 3 ile 10 ilçeye eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, M.A.'nın liderliğini yaptığı bir suç çetesinin başta Esenyurt olmak üzere İstanbul'daki bazı ilçelerde yapılmakta olan inşaat projelerini gasp ederek ele geçirdiğini bilgisini almasının ardından çalışma başlattı. Çetenin ele geçirdikleri inşaat projelerini kendilerine aitmiş gibi gösteren sahte belge düzenleyerek satışa çıkardıkları tespit edildi.

Hazırlıklarını tamamlayan organize polisi bugün İstanbul'un 10 ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Esenyurt, Küçükçekmece, Bakırköy, Kadıköy, Maltepe, Başakşehir, Beylikdüzü, Çatalca, Sarıyer, Şişli, Kağıthane ilçeleri ile Mersin ve Muğla'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda çete lideri M.A ile birlikte 48 şüpheli gözaltına alındı. 

50 DAİRELİK RÜŞVET İDDİASI!

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyon düzenlediği yerlerden birinin de Esenyurt bölgesindeki Hayat Park İnşaat firması olduğu ortaya çıktı.

Operasyonda Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve ekibinin 50 daire rüveş aldığı iddiaları araştırılıyor. Ayrıca CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan'ın odasında rüşvet, imar yolsuzluğu ve evrak sahteciliği ait geriye dönük imar dosyaları inceleniyor.

ESENYURT BELEDİYESİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ortaya atılan iddiaya ilişkin Esenyurt Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Bahsedilen operasyon, önceki dönem yapılan bir işe ilişkin soruşturmanın sonucudur. Kaldı ki bahsedilen proje mevcut yönetim tarafından mühürlenmiş, 1 milyon TL’nin üzerinde ceza kesilmiştir. Dolayısıyla konunun mevcut yönetimle bu kısmı dışında bir ilgisi bulunmamaktadır.

CHP'Lİ YALOVA BELEDİYESİ'NDE DE YOLSUZLUKTAN 14 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Yalova Belediyesi'ndeki 'resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve zimmet' soruşturmasında tutuklananların sayısı 14'e çıkmıştı. 4 milyon 375 bin 753 lira ödeme aldıkları tespit edilen 5 kişi daha tutuklanmıştı

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri