GÜNDEM

CHP'li İBB yönetimin 420 yıllık cami için skandal düzenleme!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi aradan geçen 3,5 yılın ardından Üsküdar İlçesi’nde yer alan 420 yıllık Şemsi Paşa Cami’nin deniz kenarına yol yapma çalışmasını başlatması büyük tepki çekti.

İstanbul Üsküdar İlçesi'nde sahilde yer alan Şemsi Paşa Cami'nin deniz tarafına yol yapılması çalışması 2017 yılında, Kadir Topbaş'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılmış, gelen tepkiler üzerine proje durdurulmuş. Hatta camide çatlaklar oluştuğu için projeden de vazgeçilmişti.

İBB ŞEMSİ PAŞA CAMİ'NİN YALI ÖZELLİĞİNİ BOZUYOR

Geçen 3,5 yılın ardından şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şemsi Paşa Cami'nin deniz kenarına yol çalışmasını tekrardan başlattı. Proje tamamlandığında caminin yalı özelliği yok olacak. İBB'nin Şemsi Paşa Cami'nin deniz kenarına yol yapma çalışmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Mimarlarda tepki verenler arasındaydı.

"LÜTFEN DURUN"

Mimar Ebubekir Şimşek: "İstanbul'un kronikleşen deniz kıyılarına müdahale hevesi. Bu refleks yüzünden neredeyse İstanbul'un yalı camisi kalmadı. Durdurulan Şemsi Paşa Camii'ni denizden uzaklaştıran proje tekrar başlamış. Proje İBB'ye ait. Umarım bu yanlıştan dönülür. Şemsi Paşa Camii'nin kıyı ile bağlantısı tamamen kopuyor. 2017 yılında zor bela durdurulmuştu. İBB, kaldığı yerden devam ediyor. Üstelik kazık çakılmadan konsol olarak denize uzatılıyor. Zayıf olan eski kıyı kaldırımından mesnetlenmesi statik açısından da problemli. Lütfen durun."

"ŞEMSİ PAŞA CAMİİ DOLGUYA KURBAN EDİLMEMELİ."

Mimar Mehmet Öğün: "Üsküdar Şemsi Paşa Camii'nin denizle kurduğu ilişkiyi değiştirmek, onu var eden, özel kılan 'asli kararlara' müdahale etmek anlamına gelir. Denizin de, kıyının da kıymetini bildiğimizin tarihi kanıtı, küçük ile abideviliğe nasıl varılırın mimarideki nişanesi Şemsi Paşa Camii dolguya kurban edilmemeli."

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri