GÜNDEM

CHPli isimden tepki çeken koronavirüsü paylaşımı

Türkiye ölümcül virüs ile mücadele ederken sosyal medya üzerinden yalan yanlış yapılan paylaşımlara hergün bir yenisi daha ekleniyor. Bunlardan bir örneği de CHPli isimin paylaşımı oldu..

25. ve 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük tepki çekti. Sadi Konuk Hastanesi'nde çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak sağlık personeline kişi başına 6 hasta düştüğünü ve durumun çok kötü olduğunu iddia etti.

Bu paylaşım sonrasında çeşitli hesaplardan aynı fotoğraflar paylaşıldı ve aynı görüntüdeki vatandaşların Şanlıurfa'da, Bursa'da, Manisa'da olduğu belirtildi. Ayrıca paylaşım yapılan hesaplardan 'seyyah' olanının ise yurt dışından bir Fetöcü hesap olduğu iddia edildi.  Barış Yarkadaş'ın yaptığı bu paylaşım ise yoğun tepkilere neden oldu.  

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Bakırköy, Şirinevler, Bahçelievler'de gezen bir ekip kulaktan kulağa ve whatsap gruplarında 'Sadi Konuk Hastanesi'nde hızlı test kiti geldi hemen gidip test yaptırın' diye haber yayıyor. Vatandaşlar hastaneye akın ediyor, sonrada videoları çekip hastanelerin son hali diye sosyal medya üzerinden servis ediyor. Bu olay üzerine ise Şanlıurfa valisinin CHPli vekili mahkemeye vereceği iddia edildi.

İŞTE ASILSIZ YAPILAN O PAYLAŞIMLAR

SADİ KONUK HASTANESİ'NDE KUYRUK OLUŞMUŞTU

Koronavirüsü şüphesiyle test yaptırmak isteyen vatandaşlar Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmişti. Test yaptırmak isteyenler, hastane bahçesinde uzun kuyruklar oluşturmuştu. 

ŞANLIURFA VALİLİĞİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Şanlıurfa Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve kentteki bir hastanenin acil servisinde çekildiği iddia edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. 

Söz konusu görüntülerin kentteki hastanelerle ilgisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada şunları kaydedildi:

"Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Haliliye ek bina acil servisinde çekildiği iddia edilen görüntülere bazı sosyal medya hesaplarında yer verildiği ve paylaıldığı müşahade edilmiştir. Söz konusu görüntülerin İlimizdeki hastanelerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Art niyetli olduğu değerlendirilen bu paylaşımlarla ilgili gerekli adli işlemler başlatılmış olup; vatandaşlarımızın, resmi makamların açıklamaları dışındaki açıklama ve paylaşımlara kesinlikle itibar etmemesi büyük bir önem arz etmektedir."

Yorumlar 26 Yorum
Günün Manşetleri