GÜNDEM

CHP'li Murat Emir'in provokatif belge paylaşıma Bakan Koca'dan net yanıt!

Koronavirüs vakalarıyla ilgili provokatif paylaşımda bulunan CHP Milletvekili Murat Emir'in iddialarını gündeme taşıyan Fox TV muhabirine Bakan Koca'dan okkalı yanıt

Bakan Koca, "Belge denilen, iddia edilen evrakla ilgili üzerinde bir tarih yok. Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim yazılım programımızda böyle birr arayüz yok. O gün için sözlü söylenen 10 Eylül olduğu söylenen gün için yapılan test sayısı 112 binlerde. 152 bin olduğu söyleniyor. Neresinden bakıp yorum yapacaksınız? Ben konuşmamda da ifade etmeye çalıştım, özellikle salgının seyrinde yapılan mücadele son derece önemli. Biz sahada tespit edilen herkesi özellikle filyasyonu, temaslı takibi yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Vaka sayılarının gizlenerek filyasyonu önlenemeyenceğini vurgulayan Bakan Koca, "Herhangi bir vatandaşı gizleyerek temaslı takip yapmıyoruz. Bütün vakalar için yapıyoruz bunu. Bunun dışında bütün vakalar ayrıca güvenlikli alan oluşturma noktasında devrede olan HES sistemimizin içinde. Bütün vakalar HES'te sözkonusu. Siz vakayı gizleyerek filyasyonu önleyebilir misiniz, güvenlik alanı ortadan kaldırdığınızda bu salgınla mücadele edebilir misiniz? Eğer denilen şekilde olmuş olsa idi şu dönemde hastanedeki yatak doluluk oranlarımız halen niye yüzde 50'lerin altında. Yoğun bakamı hala niye yüzde 66'larda. Bizim verdiğimiz tablodaki bütün bilgilerin hepsi, tamamının doğru olduğunu söylemek istiyorum. Tablodaki bütün veriler, bütün rakamlar doğrudur. Mücadelede de özellikle şu dönemde gizlenerek herhangi bir şey yapılmıyor, gizlenerek yapılmıyor. Bütün pozitif tespit edilen vakalar üzerinden yapılıyor. Ankara gibi ilimizde yüzde 60'a yakın vaka oranını gizleyerek düşürebilir misiniz?" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı'nın Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi'nden alındığını ileri sürdüğü belgeyi paylaşarak "Koca'nın bin 512 hasta var dediği gün 29 bin 377 vaka vardı" iddiasında bulunmuştu.

İŞTE O PROVOKATİF BELGE

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri