GÜNDEM

CHP'li Yalova Belediyesi'nin mezarlık vurgunu

Yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Yalovalı Belediye yöneticileri bu kez mezar ihaleleri üzerinden yaptıkları büyük vurgunla bir kez daha gündeme geldi.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden el çektirilen Yalova Belediye yönetimi bu kez de mezar ihalesi üzerinden yapılan yolsuzlukla gündeme geldi. 

Görevden uzaklaştırılan eski CHP'li yönetim tarafından 2014-2019 yılları arasında mezarlıklardaki ot temizlemesi adı altında açılan ihalelerde yandaşlarına 222 bin 300 lira aktardığı ortaya çıktı.

Mezar Temizliği üzerinden yapılan vurgunda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise ihaleyi alan kişinin yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in akrabası olduğu iddiası.

Soruşturma devam ettikçe çarpıcı detaylar da ortaya çıkmaya devam etti. Mezarlık  temizleme işinin ihaleye verilmesine rağmen temizlik çalışmasının park ve bahçeler müdürlüğü tarafından yapıldığı tespit edildi.

416 BİN LİRALIK VURGUN!

Belediyeden 20 ihale alan firmaya toplamda 416 bin 480 lira ödendi.

Öte yandan ihaleyi alan firma sahibinin CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin kardeşi Hüseyin İnce'nin restoranda darp edildiği olaya karıştığı belirlendi.

Bu durum, ihaleler firma sahibinin ödüllendirildiği şeklinde yorumlandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri