GÜNDEM

CHP'nin AYM başvurusunda büyük skandal!

CHP’nin AYM başvurusunda, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı için kullandığı küstahça ifadeleri destekler açıklamaları yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaşan 'Çoklu Baro Düzenlemesi'nin 21 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuru metninde ise dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. CHP, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili yaptığı skandal açıklamaları başvuru metninde resmen savundu.

ANKARA BAROSU'NA DESTEK


 

Doğrudan ithamda bulunulan ve skandal olarak değerlendirilen başvuru metninde şu ifadeler yer aldı: "Dava konusu kanunun hangi koşullarda gündeme geldiği dikkate alındığında bu kanunun kamu yararı amacıyla çıkartılmadığı, iktidar partisinin ve liderinin baro başkanlarının, özellikle de Ankara Barosu'nun bazı faaliyetlerine tepki olarak gündeme geldiği açıktır.

Ankara Barosu'nun yasadan kaynaklanan ödevi doğrultusunda bazı ağır hukuka aykırılıklar ve insan hakları ihlalleri ile ilgili çalışmaları iktidarı rahatsız etmiş, en yüksek düzeyde yürütmenin beyanlarına muhatap olmuştur. Son olarak yasa teklifinin parti grup başkanvekillerinin imzası ile sunulması da iktidar partisi lideri ve yürütme organı olan Cumhurbaşkanı'nın talimatlarının arasından gerçekleşmiştir.

Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamalarına karşı Ankara Barosu tarafından yapılan açıklama, iktidar ile baroları karşı karşıya getirmiş ve Cumhurbaşkanı'nın doğrudan baroları hedef almasının ardından yasa teklifi gelmiştir."

Yorumlar
Günün Manşetleri