GÜNDEM

CHP'nin destek verdiği skandal Kudüs gecesine tepki yağdı

İstanbul'da Kudüs Gönüllüleri olarak tanınan bir grup, Kudüs şehitlerini anma gecesi hazırladıklarını duyurdu. İranlı komutan Kasım Süleymani'nin de anılacağı Kudüs gecesine İBB'den destek gelmesi ise dikkat çekti.

Sosyal medyada organize olan gruplar, "Ahde Vefa-Kudüs Şehitleri Anma Gecesi" düzenleneceğini açıkladı. Özellikle afişiyle dikkat çeken bu organizasyon CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecekti. 

İBB KÜLTÜR MERKEZİNDE DÜZENLENECEK

Kudüs Gönüllüleri adı altında organize olan grubun düzenleyeceği programa, bir dönem Kudüs Gecesi düzenlendiği için Sincan'dan tankların yürümesine alkış tutan CHP'nin destek vermesi tepkilere neden oldu. 

kudüs gecesi

SÜLEYMANİ AFİŞLERDE

Tepkiye neden olan sadece bu değildi.  Programa ait afişlerde İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin fotoğrafının bulunması da dikkat çekti. 

İran'ın ülke dışındaki operasyonlarını komuta eden Süleymani, Irak ve Suriye'de yüz binlerce sivilin ölümünden sorulu tutuluyor. Süleymani komutasındaki Şii milisler iki ülkede birçok insan hakları ihlaline imza atmıştı.

Süleymani, 3 Ocak tarihinde ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

PROGRAM İPTAL EDİLDİ

Gelen tepkilerin ardından, Kudüs Gönüllüleri diye anılan grup programı iptal etti. İptal gerekçesi olarak da İdlib'de yaşanan çatışmaları ve Türkiye'deki darbe söylentilerini gerekçe gösterdi. 

kudüs gönüllüleri

Programda konuşmacı olarak Filistin İslami Cihad'dan bir isim, Emin Güneş ve Kudüs TV yayın yönetmeni Nureddin Şirin yer alıyordu. 

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri