GÜNDEM

CHP'ye göre Türkiye'de hastane sayısı az!

Türkiye koronavirüsü ile savaşırken CHP'den halkı tedirgin edecek bir rapor hazırlandı. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs vakalarına karşı hazırlıkların üst seviyede olduğu dönemde CHP'den, insanları endişelendirecek çıkışlar yükseldi..

Dünyada hızla yayılmaya devam eden virüsün en etkili olduğu yerler Avrupa ülkeleri. En çok ölümün yaşandığı İtalya'da sağlık sistemi çöktü. Türkiye'de de önlemler en üst seviyeye çıkarılırken halkı paniğe sürükleyecek rapor CHP'den geldi.

Hastane yatağı sayısı az!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 100 bin kişiye düşen hastane yatağı sayılarını paylaştı ve İtalya'nın, İspanya'nın Türkiye'den iyi olduğunu gösterdi.

CHP rapor hazırladı

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili hazırladığı raporda ülkelerin sağlık hizmetlerinde ani bir talep ve bunun sonucunda sistemin çökme tehlikesine karşı önlemler alındığına işaret etti. Taşçıer, Koronavirüs salgını durumunda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna işaret etti.

Tüm önlemler hızla alınmalı

Taşçıer, koronavirüs salgını durumunda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna dikkat çekerek, “Bu virüsün ülkemizde yayılımını minimuma indirebilmek ve sağlık hizmetlerinin ani bir taleple çökmemesi için tüm önlemler hızla alınmalıdır.” dedi.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri