GÜNDEM

CHP'yi karıştıran Kılıçdaroğlu Özkoç iddiası

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Erdoğan hakkında söylediği sözler tartışılıyor. Konu ile ilgili canlı yayında konuşan Hakan Bayrakçı rezaletin arka planını açıkladı!

CNN Türk'te Başak Şengül'ün hazırlayıp sunduğu Akıl Çemberi programında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal ifadeleri değerlendirildi. Programın konuklarından Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı bu durumun partiye oy kaybettireceğini söyledi..

Sonar araştırma şirketinin başkanı Hakan Bayrakçı olayın arka planını açıkladı. Bayrakçı, bu konuda kendisinine gelen bir mesaja göre CHP liderinin Özkoç'tan "özür dilemesi"ni istediği ancak Özkoç'un bunu kabul etmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun bunun üzerine "disiplin mevzusu olur. Yanlış yaptın" dediğini söyledi.

"Konuşmaların arkasındayız tarzı yaklaşımlar CHP'ye oy kaybettirir kendi seçmeninden" ifadesini kullanan Bayrakçı sözlerine şöyle devam etti:
"Bu son olay CHP'nin seçmeninden ağırlıklı olarak tasvip görmez. Milli bir konuda ilk üç okundan biri olan milliyetçilik konusunda şu anda oy aldığı bölgenin de hassasiyeti vardır. Dolayısı ile sıkıntı verir CHP'ye."

Tahminin, Kemal kılıçdaroğlu'nun durumu toparlayıp, en azından seçmen ve Türk milleti bakımından rahatlatacağı yönünde olduğunu belirten Hakan Bayrakçı, "Konu milli bir aşamaya her şekilde getirilmişken, bu olayların bu hale gelmesi resme genel baktığınızda sıkınt verir. Sayın Genel Başkanın daha itidalli, biraz daha Türk milletinin milli tansiyonunu rahatlatacak bir konuşma yapacağına inanıyorum ya da bekliyorum." dedi. 

Hakan Bayrakçı bu sözlerinden kısa süre sonra cep telefonuna CHP'ye yakın bir kaynaktan gelen bilgiyi canlı yayında paylaştı.. 

Kaynağının yazdığı mesajı özetleyerek okuyan Bayrakçı şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu Engin Özkoç'u çağırıyor. Diyor ki, özür mahiyetinde, çok özür mahiyetinde olmasa da özre yakın bir açıklama yap diyor. Engin Özkoç 'yapmam' deyince Kılıçdaroğlu diyor ki "disiplin mevzusu olur. Yanlış yaptın" diyor." 

Bu bilginin kendisine yeni geldiğini ifade eden Bayrakçı, Kılıçdaroğlu'nun son sözünün ardından Özkoç'un da "Sen kimi disiplinle tehdit ediyorsun? Beni ve seni buraya getiren irade isterse ikimizi de götürür" dediğini sözlerine ekledi. 

Başak Şengül, "Engin Özkoç Kılıçdaroğlu'na böyle mi diyor?" diye sorunca Bayrakçı, "Bilginin kaynağı açar Engiz Özkoç başka bir şey söyler, bağlanır. Ne bileyim Sayın Kılıçdaroğlu lütfeder "evet dedim" der bu ayrı konu. Efendim bu sağlam bir kaynak" diye konuştu.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri