GÜNDEM

Çin'den Esed'e 2 koli koronavirüs yardımı gitti! 16 kişi ile tören düzenlediler

Koronavirüsünün çıkış noktası Çin'den Esed rejiminde olan Şam'a 2 koli yardım gitti. Bu yardım için düzenlenen törende 16 kişinin yer alması dikkat çekti.

Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk ülke olan Çin dünyadaki ülkelere yardım yapıyor. Bu kapsamda Esed rejiminde olan Şam'a Çin'den sadece 2 koli yardım gitti. Bugüne kadar koronavirüsle ilgili yardımlar kargo uçakları ile gönderilirken Esed'e yapılan bu yardım dikkat çekti.. Yardımla birlikte fotoğraf çektirmek için bir karede ise 16 kişi yan yana geldi.

SADECE 2 KOLİ
Dün akşam saatlerinde Suriye Şam Uluslararası Havalimanı'na gelen uçaktan sadece 2 adet yardım kolisi indirildi. Koliler, uçaktan indirildikten sonra koronavirüs salgınına karşı dezenfekte edildi.

TEST KİTİ VAR
Çin'den Esed'e gönderilen koronavirüs yardım kolilerinin içinde 2 bin 16 adet koronavirüs test kiti bulunuyor. Yardım sonrası açıklama yapan Çin'in Şam Büyükelçisi Feng Biao da bunun ilk yardım paketi olduğunu ve yardımların devam edeceğini belirtti.

SURİYE'DE SON DURUM
Tüm dünyadaki koronavirüs salgınıyla ilgili verileri derleyen Worldometers sitesine göre Suriye'de şu ana kadar 33 Kovid-19 vakası tespit edildi. Ülkede şu ana kadar ise sadece 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri