GÜNDEM

Çin'i zora sokacak gelişme! Uydu fotoğrafları koronavirüs gerçeğini ortaya çıkardı

ABD'nin Harvard Üniversitesi'nde, uydu görüntüleri kullanılarak araştırma yapıldı. Bu görüntüler koronavirüsün Çin'de çok daha önce yayılmış olabileceğini gösterdi..

Dünya'da yayılmaya devam eden koronavirüs salgını hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı. Harvard Tıp Fakültesi’nde, farklı yıllarda çekilmiş uydu fotoğraflarını karşılaştıran araştırmacılar, Çin’in Vuhan kentinde koronavirüsün, açıklanandan çok daha önce yayılmış olabileceği sonucuna vardıklarını açıkladı.

Araştırma ekibi, geçen sonbahar ayında, Vuhan kentindeki hastanelerin otoparkındaki araç sayısının bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında büyük artış gösterdiğini ve bunun koronavirüs salgınından kaynaklanan bir hastane ziyareti yoğunluğu olabileceğini iddia etti.

"EKİM AYINDA BİR ŞEYLER OLUYORDU"
Boston Çocuk Hastanesi İnovasyon Başkanı olan Prof. John Bronwnstein, “Ekim ayında bir şeyler oluyordu. Açıkçası Vuhan'da, yeni koronavirüs salgınının başlangıcı olarak söylenenden çok daha önce yüksek düzeyde toplumsal bozulma yaşandı.” ifadesini kullandı.

HASTANELERDE ARTIŞ YAŞANDI
Araştırma ekibi başkanı  Brownstein, Amerikan ABC kanalına yaptığı açıklamada, istihbarat kurumlarınınkine benzer bir teknikle uydu görüntülerini analiz ettiklerinde, 2019 yazı sonunda Vuhan'daki hastanelerde yaşanan trafikte bariz bir artış gözlemlediklerini, Çin'e özel internet arama motorunda, aynı dönem yapılan tıbbi sorgulamaların da daha sonra koronavirüs ile ilişkilendirilen semptomlarla örtüştüğünü saptadıklarını belirtti.