GÜNDEM

Cinsel saldırı suçundan tutuklanmıştı! Eski CHP'li Başkan Yardımcısı hakkında 24 yıl hapis istemi

Cinsel saldırı suçundan tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz hakkında 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı için istenen ceza belli oldu! Cinsel saldırı suçundan tutuklanmıştı. CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz'ün 24,5 yıla kadar hapsi isteniyor...

NE OLMUŞTU?

İstanbul Maltepe'de CHP ilçe başkan yardımcısı U.K., (40)'nin 20 yaşında bir kadını zorla bir restorana kapatıp taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Konuyla ilgili gözaltına alınan K.K'nın tutuklanarak cezaevin gönderildiği ifade edildi.

Tutuklama işleminin İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 23 Kasım günü "Nitelikli cinsel saldırı" suçlaması kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi. Şüphelinin Maltepe Kapalı Cezaevi'ne konulduğu kaydedildi.

Taciz olayının patlak vermesinin ardından olayın üzerini örtmek için bazı kişilerin devreye girdiği ve genç kadın ile ailesiyle görüşülmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Yaşananlara ilişkin CHP il ve ilçe yöneticileri ile CHP kadın kollarının ilçe yöneticilerinin sessiz kalmasını trajedi olarak nitelendirildi.

KAFTANCIOĞLU TECAVÜZÜ ÖRTMEYE ÇALIŞTI

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, tecavüz olaylarını ifşa ettiği açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

"Canan Kaftancıoğlu, Maltepe'de yaşanan ve hepimizi utandıran bu olayı ne zaman öğrenmiş ve neden kamuoyuna açıklama yapmamıştır? Maltepe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, olayın üstünden 3 gün geçmesine rağmen, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın tepkisiz kalması üzerine pazar günü ilçe binasına gelerek Maltepe Meydanı'nda bir açıklama yapmak istediklerini belirtmiş, bu utanca ortak olmayacaklarını söylemiştir. Maltepe İlçe Başkanı ise "Canan Hanımdan haber bekliyoruz. Açıklama yapılmasını istemiyor" diyerek basına duyuruyu engellemiştir." 

Yorumlar
Günün Manşetleri