GÜNDEM

Çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan koronavirüs tedbiri kapsamında yeni açıklamalar geldi. Yerlikaya, çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır.

stanbul Valisi Ali Yerlikaya yarın sabah 06.00'dan itibaren yurtiçi uçuşlarda "Seyahat İzin Belgesi" isteneceğini ve izin belgesi olmayan yolcuların taşınmayacağını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Havayolu ile yurtiçi uçuşlarda 29.03.2020 tarihi ve saat 06:00'dan itibaren "Seyahat İzin Belgesi" istenecektir.  Başta THY olmak üzere tüm hava yolu firmaları seyahat izin belgesi olmayan kişilere bilet satışı yapmayacak ve yolcu olarak taşımayacaktır." ifadeleri yer aldı.

TAKSİ VEYE ŞAHSİ ARAÇ KULLANILAMAYACAK

İstanbul Valisi Yerlikaya, Taksi ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla şahsi araçlar şehirlerarası toplu ulaşımda kullanılamayacak ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA GETİRİLEN YASAKLAR

Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır.

ISPARTA’DA MARKET VE PAZARLARA ÇOCUKLAR ALINMAYACAK

İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada yeni tip korona virüs salgınının kent için bir tehdit unsuru olmasının önlenmesine yönelik bazı kararlar alındığı bildirildi. Şehirlerarası otobüs seferlerinin Valilik izni ile yapılacağı vurgulanan açıklamada, tarım işçilerinin barınma ve çalışma alanlarında gerekli tedbirlerin alınacağı, tarımsal üretimin de aksamadan yürütüleceği vurgulandı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında ayrıca market ve pazar yerlerine çocukların alınmayacağı açıklandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri