GÜNDEM

Corona virüsü üreten Charles Lieber tutuklandı!

Corona virüs boyolojik silah mı? Corona virüs salgını milyonlarca insanı tehdit etmeye devam ederken ortaya birçok ilginç iddia atıldı. O iddialardan en dikkat çekeni ise ABD'li doktor Charles Lieber hakkında olanıydı. Lieber'in Çin için çalıştığı ve çalışmaları hakkında ABD hükumetine bilgi vermediği söylendi. Peki Charles Lieber kimdir?

Corona virüsü hangi ülke üretti? Son günlerde ön görülemez bir boyuta ulaşan corona virüs salgını hakkında ortaya atılan biyolojik silah iddiaları corona virüsün bir ülke tarafından kasten üretildiği ve dünyaya yayıldığı fikrinin iyiden iyiye düşünülmesine sebep oldu. ABD'li bilim adamı Charles Lieber hakkında ortaya atılan iddialar ise adeta kan dondurucu. Profesör Charles Lieber'in Çin için çalıştığı ve corona virüs salgınını ortaya çıkardığı söylendi. Peki corona virüs salgını biyolojik silah mı? Charles Lieber kimdir?

Bilindiği üzere corona virüs salgını artık tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Birçok ülkede kırmızı alarmk verilirken corona virüs salgınının merkezi üssü sırasıyla Çin, Avrupa ve ABD olarak değişti. Salgın bir yandan hızla yayılırken bir yandan da ortaya her biri diğerinden dikkat çekici iddialar atılıyor. Birçok insan 'Corona virüs biyolojik silah mı?' ya da 'Corona virüs laboratuvar da mı üretildi?' şeklinde sorularla haşır neşir olmaya başladı. Corona virüsü dünyaya kim yayıyor diye merak eden binlerce internet kullanıcısı bu konu hakkında arama yapmaya başladı. İşte dünyanın gündemi bu sorularla meşgul olurken ortaya atılan Charles Lieber iddiaları kafaları iyice karıştırdı. Charles Lieber isimli profesör virüsü ortaya çıkan adam olması gerkçesiyle tutuklandı. Peki Charles Lieber kimdir, ne iş yapıyor? Corona virüsü Charles Lieber mi yaydı?

Harvard Üniversitesi Kimya ve Biyoloji bölüm başkanı Dr. Charles Lieber’in Çin’in “Bin Yetenek Planı”na dahil olmak, Wuhan Teknoloji Üniversitesi'nden aldığı iddia edilen ödemeler ve ABD federal makamlarına yalan söylemek iddiasıyla tutuklandığı ileri sürüldü. Charles Lieber'in corona virüs salgınının ortaya çıkmasında parmağı olduğu iddia ediliyor.

Dr. Charles Lieber, 1.5 milyon dolardan fazla bir para alarak Wuhan'da laboratuvar kurdu. Çin'den Wuhan'da çalışması için aylık 50 bin dolardan yıllık 600 bin dolar ödeme aldı. Sadece 158 bin dolar giderler için aldı. Bunun yanı sıra hakkında 3 dava açıldı.