GÜNDEM

Cübbeli Ahmet Hoca iç savaş için hazırlanıyor demişti! İçişleri Bakanlığı harekete geçti

Ahmet Mahmut Ünlü'nün Selefi derneklerinin silahlandığına dair yaptığı açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlı terör ve istihbarat birimleri tekrar tahkikata başladı.

Geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün vermiş olduğu bir röportajda "2 bin selefi dernek silahlanıyor" ifadesinden sonra savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylemesi, kamuoyu oluşturmuştu.

TERÖR VE İSTİHBARAT BİRİMLERİ HAREKETE GEÇTİ

İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet'in sözlerinin ardından açıklama yaptı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından yapılan açıklamada, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir" denilerek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

2. Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.

3. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar
Günün Manşetleri