GÜNDEM

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Beraat gecesi namazı nasıl kılınır? Beraat kandili özel duası!

Cübbeli Ahmet hoca, bu haftaki sohbetinde Berat gecesinde yapılacak ibadetler, kılınacak namazlar, okunacak dualarla ilgili bilgi verdi. Berat kandili gecesi hangi namazlar kılınır, Beraat gecesinin faziletleri nelerdir? İşte Cübbeli Ahmet sohbetinden Beraat gecesi yapılacaklar...

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hoca, bu haftaki sohbetinde yaklaşan Beraat Kandili ile ilgili de vaaz etti.

Berat Gecesi için tutulan orucun ardından yapılacakları tek tek cemaatine anlatan Cübbeli Ahmet, nafile olarak kılınacak namazlardan sonra bir de Berat gecesi namazı denilebilecek bir namaz tavsiye etti.

berat gecesi

İŞTE CÜBBELİ HOCA'DAN BERAT KANDİLİ YAPILACAKLAR....

Cübbeli Hoca Berat gecesi yapılacakları şöyle sıraladı:

Salı günü Beraat Kandili için oruç tutanlar iftarını 15 -20 dakikada hazır etsin hemen, iftarını yapsın. Çorba, hurma gibi şeyler... 

Hemen akşam namazının ardından sünnetini kıldıktan sonra 6 rekat evvabin kılınacak. Bu hem evvabine sayılır hem de Berat Kandili için özel niyetlerde yapılır. Aynı anda hem evvabine hem istihareye niyet edebilirsiniz. 

Bu namaz şöyle bir namaz, sünnet bitti tesbihlerini yapacaksın. Bunları bitir, bitirdikten sonra dünya kelamı konuşmadan 2 rekat Allah rızası için nafile kılacak. 2 rekatta 6 İhlas okunacak. Toplamda 12 İhlas olacak. Namaz sonunda oturup Yasin okunacak. Yasin ne niyetle okunursa o niyet olur, öyle bir suredir. 

1. Yasin'i Şerif'te ömrüne bereket niyetiyle okuyorsun, hayırlı uzun ömür için yani. 

Kalkıyorsun 2 rekat daha namaz kılıyorsun. Yine aynı 6 ihlas bir rekatta 6 ihlas 2. rekatta. 

2. Yasin'i Şerif'te rızka bereket niyetiyle okuyorsun. Rızık Allah'tan... Tam da Beraat Gecesi demiyor mu? Rızık isteyen yok mu?

Kalkıyorsun 2 rekat daha nafile namaz kılıyorsun. Aynı şekilde.

3. Yasin'i Şerif'i belaların defi için okuyorsun. Virüs var, bela var. 

Bu Yasin'leri bitirdikten sonra 10 sayfa dua okuyorsun. Lalegül Dergisinin 69. sayfasında, Şaban Risalesi Dua 196, 197, 198 de 10 defa okunacak bu dua. 

Her defasında Besmele çekilerek okunacak. 

cübbeli ahmet

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri