GÜNDEM

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Kabe açıklaması

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle Kâbe'nin tavafa kapatılmasıyla ilgi olarak Cübbeli Ahmet Hoca sert açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle Kâbe'nin tavafa kapatılmasıyla ilgi olarak Cübbeli Ahmet Hoca, bir açıklamada bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca Kâbe'nin tavafa kapatılmasıyla ilgili şu yorumu yaptı:

Kâbe iki kere yıldı 3. sefer kıyamete yakın tamamen ortadan kaldırılacağı kıyamet alametleri olarak bildiriliyor. Ebû Dâvûd hadisinde Medine'nin de yok olacağı bildiriliyor. Kıyamet kopmak üzereyken bunlar gerçekleşecektir. Şu an bunu yakın görmemiz 10 büyük alamet başlamadığı için bu manayı yükleyemeyiz. Bana göre, genel manada insanların, özel manada müslümanların daha özel manada umreye ve hacca gidenlerin günahları, laobalilikleri umreyi bir turizm cennetine çevirmeleri, tüccürların zenginlerle tanışıp ticaret yapma amacı, hocaların iftihar için gitmesi, bazılarının da umreye gittik diyerek hava atmaları, bu ibadeti hafife almaları nedeniyle Allahü teâlâ'nın bir engellemesi ve uyarısı olarak görüyorum.

BİZİM GÜNAHLARIMIZIN ALAMETİDİR!

Cübbeli Ahmet Hoca, "İnsanlar gülerek konuşarak tavafın ciddiyetine yakışmayacak şekilde davrandıkları görülmektedir. Bazıları için görünüşteki sebep koronavirüs olmuştur. İslamiyet tedbir almayı emreder. Alınan tedbirler İslam'a zıt değildir ama yukarıdaki anlattıkların. Kabe'nin tavafsız kalması Kıyamet Alameti Değil, Bizim Günahlarımızın Alametidir!" vurgusunu yaptı.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri