GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Baro'ya terörist bayrağını asanlara seslendi!

Ebru Timtik'in posterini baro binasına asarak yeni bir skandala imza attı.  Adli yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya çok sert tepki göstererek, "Avukatlıktan men tartışılmalı" dedi.

İstanbul Barosu, savcımız M. Selim Kiraz'ın DHKP-C tarafından şehit edilmesinden sonra örgütün Türkiye sorumlusu ile aynı bölmede yakalanan ve cezaevinde ölen Ebru Timtik'in posterini baro binasına asarak yeni bir skandala imza attı.  Adli yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya çok sert tepki göstererek, "Avukatlıktan men tartışılmalı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Avukatlarımız ve barolarla ilgili bir rahatsızlığımı da ifade etmek istiyorum. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terör örgütü mensuplarına destek için açlık grevine giden avukatları bu kararlarından vazgeçirmek için devlet üzerine düşeni yapmıştır. Buna rağmen ıslarla açlık grevini sürdüren bir avukatın ölümü üzerine İstanbul Barosu binasına asılan pankartın şehidimizin kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz.

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Avukatların, teröristlerin bu kadar pervasızca yanlarında durabilmeleri, cübbeleriyle cenazelerine katılabilmeleri, onları öven bildiler yayınlayabilmeleri kabul edilebilir davranışlar değildir.Avukatlık zulmü değil adaleti savunmak demektir. Bu yapılan işlemlerin müvekkil-avukat ilişkisiyle uzaktan yakından alakası olmadığı açıkça ortadadır.

MESLEKTEN MEN ETME TARTIŞILMALIDIR

Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böylesine içli dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği bana göre tartışılmalıdır.Uyuşturucu baronunu savunan avukat uyuşturucu tüccarlığına, katili savunan avukat cana kastetmeye, hırsızı savunan avukat hırsızlığa kalkışmıyorsa, teröristin avukatlığını yapanın da teröristliğe soyunması mümkün değildir.Hakimin, savcının, polisin, askerin yapamadığını, kamusal bir vazife icra eden avukat da yapmamalıdır. Şayet yaparsa bunun bir sonucu, bedeli muhakkak olmalıdır.

BÖYLE ÇARPIK BİR DURUMA İZİN VERİLEMEZ

Dünyanın hiçbir ülkesinde, böyle çarpık bir duruma izin verilemez. Yargının hiçbir unsuru, herhangi bir ideolojinin emrine giremez. Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır.Çoklu baro sistemini getirmekteki amaçlarımızdan biri de barolarımızı sorunlu yapıdan kurtarma umuduydu.Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri