GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı! Sahipsiz kalan bir cenazenin hikayesi

Beşiktaş’ta yaşadığı evde dün hayatını kaybeden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin için Zeytinburnu Merkezefendi mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Yazar Ahmet Hakan, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreninin ardından Nur Vergin’in cenazesinin ortada kalmaktan nasıl kurtulduğunu yazdı.

Beşiktaş’ta yaşadığı evde dün hayatını kaybeden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin için Zeytinburnu Merkezefendi mezarlığında cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve çok sayıda yakını katıldı.

Cenaze töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. İyi bir insandı. Hocamızla belediye başkanlığım döneminde tanışmıştık. Bu süreç içerisinde kendisini daha iyi tanıma fırsatını buldum. Kendisi siyaset ile sosyolojiyi çok iyi örtüştüren bir insandı. Şu ifadesini unutamıyorum, ‘Laikim ama laikçi değilim’ derdi. Bunlar büyük önem arz eden ifadelerdi. Bu noktalarda hocamız kelimeleri, cümleleri, düşünceyi yerli yerine oturtan birisiydi. Mekanı cennet olsun” sözlerine yer verdi. Prof. Dr. Nur Vergin, Merkezefendi mezarlığında toprağa verildi.

CENAZE ORTADA KALMAKTAN KURTULDU

Yazar Ahmet Hakan, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verilen Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin’in cenazesinin ortada kalmaktan nasıl kurtulduğunu yazdı. Hakan “Sahipsiz kaldığı için kaldırılamayan bir cenazeden... Ülkenin Cumhurbaşkanı’nın katıldığı bir törenle kaldırılan cenazeye...” yorumunda bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Vergin’in cenazesi ile ilgili ilginç bir bilgiler paylaştı.

İşte Ahmet Hakan yazısından o bölüm;

Sedat Ergin, heyecanlı bir ses tonuyla şunları anlattı:

“Çok alakasız bir yerden öğrendim. Nur Vergin vefat etmiş. Kimsesi yokmuş. Cenazesi iki gün evde kalmış. Çilingir marifetiyle evinin kapısı açılmış. Polis iki gündür yana yakıla Nur Vergin’in bir yakınını arıyor, bulamıyormuş. Cenaze ortada kalmış.”

Haberi aldığım anda şoke oldum.

O Nur Vergin ki...

90’ların görüşlerine en çok başvurulan siyasetbilimcilerinin başında gelirdi.

Entelektüel formasyonuyla her zaman öncü fikirleri seslendirirdi.

“Paneller devri”nin vazgeçilmez isimlerindendi.

Laiklik tartışmalarının en önemli aktörlerindendi.

Sayısız talebe yetiştirmişti.

Akademinin en popüler, en parlak, en ilginç hocalarındandı.

(...)

Gece yarısına doğru yeni bir haber aldım.

Mesele halledilmiş.

Nur Hanım’ın bir yeğeni varmış, o bulunmuş ve cenazenin ortada kalması sorunu hallolmuş.

Ve ertesi gün...

Çok ama çok şaşırdığım bir gelişme yaşandı.

Olay şuydu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nur Vergin’in cenaze törenine katılıyor ve törende ayrıca Nur Vergin’le ilgili enteresan tespitlerle dolu bir konuşma yapıyordu.

Anlattığım tüm bu hikâye...

Yaklaşık 12 saat içinde gerçekleşti.

Sahipsiz kaldığı için kaldırılamayan bir cenazeden...

Ülkenin Cumhurbaşkanı’nın katıldığı bir törenle kaldırılan cenazeye...

Hayatın ilginç olduğunu biliyorduk.

Meğer ölüm de ilginçmiş.

NUR VERGİN KİMDİR?
İstanbul’da 21 Eylül 1941 doğan, çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçen Nur Vergin, Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye'ye 1973 yılında dönen Vergin, 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde çalışmaya başladı. Sosyoloji doçentliğini 1980'de tamamlayan Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı. Buradaki çalışmalarıyla profesör olan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde de öğretim üyeliği yaptı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri