GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan devletin üst kademesiyle Anıtkabir'de

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında Anıtkabir'de düzenlenen törenle anılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katıldı.

Erdoğan mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandırdığını anımsattı. Cumhurbaşkanı, gelecek nesillere daha güçlü bir ülke bırakacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakmasının ardından saatler 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Erdoğan, buradaki deftere şu ifadeleri yazdı:

"BİZLERE BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR BİR ÜLKE BIRAKAN..."
"Vefatının 82'nci sene-i devriyesinde İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Milletimizin varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları milletimizce hayırla yadedilecektir.

GÜÇLÜ TÜRKİYE VURGUSU
Şehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener, yüksek yargı üyeleri de Anıtkabir'deki törene katıldı.

Yorumlar