GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i Tİ'ye aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkel'e de söyledim; 'Bunu nasıl izah edeceksiniz' dedim. Biz sizinle NATO'da müttefik miyiz, değil miyiz? 'Terör örgütünü NATO'ya aldınız da bizim mi haberimiz yok' dedim. 'Nayn.. Nayn...' diyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvvetleri ve Suriye Milli Ordusu gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLIKLARI:

Görüşmelere ve bir takım ortak çalışmalara rağmen müttefiklerimizle bir noktaya ulaşamadık. Kendi admlarımızı atmaya karar verdik. Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 km'lik bölüme yoğunlaştık. 480 km'lik terör koridorunu tam ortadan bölmüş olacağız. 30-35 kilometrelik derinliğe ineceğiz. Şu anda Rasulayn şehir merkezi ve 4 köy kontrol altına alınmıştır.

"18 VATANDAŞIMIZ ŞEHİT OLDU 147 VATANDAŞIMIZ YARALANDI"

Suriye Milli Ordusu, Münbiç'te teröristlerle göğüs göğüse operasyon sürdürmektedir. Teröristlerin karşımızda dayanamayacağını biliyoruz. En az kayıp, en az acıyla bu süreci tamamlamaktır. Askerlerimiz ve SMO'nun karşısında duramayan teröristler sivil vatandaşlarımız hedef alıyor. Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep'de 652 havan saldırısı oldu. Amaçları Türkiye'nin karşılık vermesi halinde sivil kayıplarını sağlamaktır. Kilise içinden de atış yaptıkları vaki. 18 vatandaşımız şehit oldu 147 vatandaşımız yaralandı. 27 askerimiz ve 57 SMO mensubu yaralandı. 

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 490 oldu. 440'ı öldürülmüş olanlar, 26 yaralı var, 24 teslim olan var. 

"BİZ PKK/YPG'YE OPERASYON YAPIYORUZ"

Türkiye, DEAŞ üzerinden ülkemizi itham altına almak isteyen ülkelere rağmen gerçek anlamda mücadele etmiş tek ülkedir. Hala Suriye'de bulunan DEAŞ'lılar konusunda her türlü sorumluluğu aldığımızı ifade ediyoruz. Ülkemizi itham edenler iyi niyetle hareket etmiyor. Sivil hassasiyetimiz olmasa, terör örgütünü birkaç gün içinde yok etmemiz gerekir. Operasyonumuzun Kürtleri hedef alması gibi bir durum söz konusu değildir. Biz Kürtlere değil; PKK, PYD/YPG'ye karşı operasyon yapıyoruz. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlandığında bundan en çok memnun olacak ülke Türkiye'dir. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok ama topraklarımıza göz dikenlere acıma lüksümüz yok. 

TÜRKİYE'Yİ BU TÜR TEHDİTLERLE YOLUNDAN DÖNMEZ

Barış Pınarı Harekatı başladıktan sonra ülkemiz içinde ve uluslararası alanda kimlerin nerede durduğunu gördük. Bu operasyonu işgal olarak tanımlayarak şuurunu kaybetmiş ülkeler çıktı. Ekonomik yaptırımlar ve silah ambargosuyla tehdit edenlere rastlıyoruz. Her şeyden önce bu konunun öneminin hala anlaşılamadığını görüyoruz. Merkel'e de söyledim; 'Bunu nasıl izah edeceksiniz' dedim. Biz sizinle NATO'da müttefik miyiz, değil miyiz? 'Terör örgütünü NATO'ya aldınız da bizim mi haberimiz yok' dedim. Bizden yana mısınız, terör örgütünde yana mısınız? Terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. ABD 30 bin TIR araç, gereci terör örgütüne gönderiyor. Biz şu anda Suriye'de niye varız? Rejim teröriste karşı ayakta duramıyor. Biz de Adana Mutabakatı'yla Suriye'ye girdik.Bu tacizlerden, bu teröristlerin saldırılarından gına geldi. Türkiye'yi bu tür tehditlerle yolundan döndüreceğini sananlar yanılıyor. 

Yorumlar
Günün Manşetleri