GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye İzmir depremi tepkisi

İzmir depreminin ardından iktidara yersiz eleştiriler yönelten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İzmir'in kahir ekseriyetinde on yıllardır CHP belediyeleri yok mu? Bunların inşası ile ilgili adımlarını müsaade etmedimiz mi? Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa izni veren siz değil misiniz?'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kocaeli İl Kongresi'nde kouştu.

Açıklamalarında İzmir depremi ve sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi veren Erdoğan, ''Bu devlet hiçbir zaman garip gurebayı, fakir fukarayı yalnız bırakmadı. İzmir depremi hepimize, ülkemize karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı. İnşallah bir yıl içerisinde İzmir'deki çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz. Yıkılan ve yıkılacak durumda olan binalardan eşyalarını alamayanlara 30 biner lira nakdi yardımda bulunuyoruz.'' dedi.

EV SAHİPLERİNE 13 BİN LİRA, KİRACILARA 5 BİN LİRA YARDIM

Açıklamasının devamında İzmir'de mağdur vatandaşlara yapılacak olan yardımları sıralayan Erdoğan, ''Taşınan ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara 5 bin lira yardım yapılıyor. Esnafa 50 bin TL'ye kadar hibe desteği veriliyor. Toplam 1312 adetlik iki konteynır kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor, bunlar iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecektir.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın hedefinden deprem üzerinden iktidarı ve hükümeti hedef alarak ucuz siyasetlerine bir yenisini daha ekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

''CHP İZMİR DEPREMİNİN ENKAZINDA KALDI''

Erdoğan, acıyı siyasete alet eden Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle yüklendi:

''Ortak bir acıyı devlete, hükümete, şahsıma karşı kullanmaya çalışanlara iki çift laf etmek istiyorum.  Kendi sorumlu oldukları yerlerde İzmir depremi CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir.

''İZMİR'DE RUHSATLARI SİZ VERMEDİNİZ Mİ?''

İzmir'in kahir ekseriyetinde on yıllardır CHP belediyeleri yok mu? Bunların inşası ile ilgili adımlarını müsaade etmedimiz mi? Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa izni veren siz değil misiniz?

''BUNLARIN SORUMLUSU SİZSİNİZ''

Şimdi nasıl oluyor da kalkıp buradan iktidara fatura kesmeye kalkıyorsunuz. Bunların sorumlusu sizsiniz. Her yerde yatay mimari diye bağıran bir cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi tercih ettiniz.''

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri