GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans ile katıldığı Kars Barajı açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye'nin ekonomik yönde büyümesiyle birlikte saldırıların arttığını ancak ekonomide toparlanmanın sinyallerinin güçlü geldiğini söyledi. Erdoğan, "Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız" dedi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Hükümete geldiğimizde ülkemizde toplam 276 baraj vardı. Bugün ise son 18 yıldaki 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz. Şehirlerimizi barajlarla, hidroelektrik santrallerle, içme suyu tesisleriyle, sulama kanallarıyla donatarak milletimizin refah seviyesini sürekli yükselttik."" dedi.

SALGINI ÖRNEK BİR YÖNETİMLE GÖĞÜSLEDİK
"Türkiye'nin demokrasi ve ekonomi yolunda katettiği mesafenin en somut sonuçlarını koronavirüs salgını döneminde gördük." diyen Erdoğan, "Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini, hem sağlık altyapımızla hem gıda ve temizlik tedarik zincirimizle hem de kamu güvenliği bakımından örnek bir yönetimle göğüsledik." ifadesini kullandı.

EKONOMİDE TOPARLANMA SİNYALLERİ GÜÇLÜ GELİYOR

Ekonomide toparlanma sinyallerinin oldukça güçlü geldiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor. 2020'nin ilk çeyreğinde mart ayının önemli kısmını salgınla mücadeleyle geçirmemize rağmen yüzde 4,5'lik büyüme oranı elde ettik. Merkez Bankası döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardık. Yılın ikinci yarısıyla birlikte, ekonomide gerçekten çok büyük bir ivme bekliyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız."

Yorumlar
Günün Manşetleri