GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Şuşa' açıklaması

Partisinin Kocaeli İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ordusunun Şuşa zaferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz bütün bu sabrın sonunda ‘Men sabera zafera’ diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar” diyerek Şuşa zaferini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ifade etti:

Ermenistan tarafından işgal edilen 7 şehrini ve Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. 

30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen Azeri Türk kardeşlerimiz, sabrettiler ve zafere ulaştılar.

Türkiye, en başından beri Azeri Türk kardeşlerinin 30 yıldır yanında oldu. İşgal altında bulunan topraklarını kurtarma mücadelelerinde kayıtsız şartsız yanında oldu.

Ermenistan’ın saldırganlığıyla başlayan çatışmaların ardından adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ’ı özgürlüklerine kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir. Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yankın olduğunun da işaretidir.

Yorumlar
Günün Manşetleri