GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yarı yolda bırakan isimlerin listesi! Erdoğan'ı kimler yarı yolda bıraktı?

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'ın gündem yaratan açıklamalarından sonra Başkan Erdoğan'ı yarı yolda bırakan isimler birkez daha gündeme geldi. Siyasi hayatında birçok başarıya imza atan ve atmaya devam eden Başkan Erdoğan, bu yolda ilerlerken dava arkadaşım dediği insanlar tarafından yarı yolda bırakıldı. Peki Erdoğan'ı yarı yolda bırakan isimler kimler?

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında gündemi sarsacak açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti cephesinden tepki çeken açıklamalar sonrası Erdoğan'ı yarı yolda bırakan dava arkadaşları yeniden gündeme geldi.. 

BÜLENT ARINÇ NELER SÖYLEDİ? OSMAN KAVALA VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI

Arınç, "Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum.Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama kürtler ve kürtlerin yaşadığı travmama üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de kürtlerdin. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." ifadelerini kullandı.

Bu çözümsüzlüklerin başında Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam ettiğini söyleyen Arınç, "Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" demişti. 

Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Demirtaş açıklaması büyük tepki çekmişti. Bu açıklamalar gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yarı yolda bırakan isimler akla geldi.. Peki Erdoğan'ı hangi siyasetçiler yarı yolda bıraktı? O isimleri sizler için derledik..