GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İslam ülkelerine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ve gözlemci ülkelerin Diyanet İşleri İstişare Toplantısı'nın açılışına bir videomesaj gönderdi.

Dünyada İslam karşıtı bir sistemin kurulmak istendiğini belirten Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u da sert bir dille eleştirerek, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam’la ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “İslam krizde” ve "İslam yapılandırılmalı" sözlerine bir kez daha tepki gösterdi. Erdoğan, İslam karşıtı açıklamaların, Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarını kapatma çabası olduğunu söyledi.

Erdoğan İslam ülkelerinde medya organlarının da yayınladığı ve son dakika olarak geçtiği mesajında şunları söyledi;

"KADİM İSLAM BELDELERİNDEN BUGÜN FERYYATLAR YÜKSELİYOR

İçinden geçtiğimiz bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde, Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlememiz, daha sık fikir alışverişinde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve barışla anılan kadim İslam beldelerinden, bugün, ne yazık ki feryatlar yükseliyor.

"HER GÜN ORTALAMA BİN MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZİ TERÖRE VEYA ŞİDDETE KURBAN VERİYORUZ"

Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeşimizi teröre veya şiddete kurban veriyoruz. Bilhassa ırkçılık, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve terör fitnesi, İslam alemini içeriden çökerten sorunlar haline gelmiştir. Ölenin de öldürenin de 'Allah-u Ekber' dediği bir tabloyu bizim kabul etmemiz, içimize sindirmemiz asla mümkün değildir.

MACRON'A "FRANSA İSLAM'I TEPKİSİ

Fransa İslam'ı, Avrupa İslam'ı gibi kavramların asıl gayesi İslam ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır. Hiçbir Müslüman ülkenin böyle bir hadsizliğe rıza göstermesi mümkün değildir.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri