GÜNDEM

Cumhurbaşkanı: Vakalar artıyor ama salgın kontrol altında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı'nda konuştu.

Koronavirüse yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının kontrol altında tutulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İran'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.

ARTAN VAKA SAYILARINA RAĞMEN, SALGIN KONTROL ALTINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Dayanışma içerisinde hareket ederek bu salgının üstesinden tüm insanlık olarak hep birlikte geleceğimize inanıyorum. Türkiye olarak son günlerde artan vaka sayısına rağmen salgını kontrol altında tutmaya devam ediyoruz. Bir taraftan sağlık sistemimizi güçlendirirken bir taraftan da ekonomimizi rayına oturtmaya çalışıyoruz. İnşallah bu salgın sürecinden Türkiye ve İran, bölge ülkeleri olarak çok daha güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum."

BİRÇOK ÖNEMLİ KARARA İMZA ATTIK

Yüksek istişare toplantılarımız İran Türkiye dostluğunun nişanelerindendir. Birçok önemli karara konseylerde imza attık. Koronavirüs nedeniyle toplantımızı videokonferans ile yaptık. Buna rağmen toplantımızı gerçekleştirme iradesini göstermememiz bile ilişkilerimiz için çok önemlidir.

TIBBİ MALZEME YARDIMI İLE...

Salgın şartlarının hafiflemesi ile işbirliğimizin eski düzeyine geleceğine inanıyorum. Koronavirüsten hayatını kaybeden İranlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tıbbi malzeme yardımları ile İran'ın yanında olduğumuzu gösterdik. Bu salgının üstesinden insanlık olarak hep birlikte geleceğimizi düşünüyorum.

Bugün burada alacağımız kararların ikili ilişkilerimizdeki diğer konularla takibinin yapılacağına inanıyorum. Sayın bakanlarımıza önemli görevler düşüyor. Salgın sonrası sizlerle bir araya gelmeyi arzu ettiğimi bildirmek istiyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri