GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı'ndan Ahsen Unakıtan açıklaması

Küçük Çamlıca'daki villasına kaçak kat atan Ahsen Unakıtan yalanlarıyla muhalif medyayı parmağında oynattı. 'Tartaklandım' dedi, yalan çıktı, 'Cumhurbaşkanı beni aradı' dedi, o da yalan çıktı.

AK Parti'nin ilk Maliye Bakanı merhum Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, AK Partili Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Ahsen Unakıtan, AK Partili belediyeyi suçlayıp tartaklandığını açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da 'ona ulaşamadım' diye sitem etmişti. Ahsen Unakıtan günün ilerleyen saatlerinde yeni bir açıklama yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır" denildi.

Ahsen Unakıtan'ın belediye çalışanları tarafından tartaklandığı iddiaları da Üsküdar Belediyesi tarafından yalanlanmıştı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ahsen Unakıtan’ın sözleri sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesinin gerçekleşmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir internet sitesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘merhum Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ı oturduğu villanın çatısının ‘kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi tarafından yıkılması nedeniyle telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği’ şeklinde bir haber yer almıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır.”

Yorumlar
Günün Manşetleri