GÜNDEM

Cüneyt Özdemir'i yine linç edecekler!

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Türkiye'nin Libya politikasını değerlendirirken kendisi yandaş ilan edenlere bakın nasıl yanıt verdi.

Rusya'da yapılan Libya görüşmelerine değerlendiren gazeteci Cüneyt Özdemir, "Rusya'da yapılan Libya görüşmeleri başarısız oldu. Hafter imzalayacağım dediği anlaşma masasından kalktı. Şimdi Almanya'da yeni bir masa kurulacak Hafter de katılacağını açıkladı. İşte Türkiye'nin askeri gücünün caydırıcılığı budur. Benzer örneği Kartak'da vermiştim. Askeri güç illa silah patlamak değildir. Kartak'da tek bir kurşun atılmadı ama Türk ordusunun gücü Yunan ordusuna geri adım attırarak yeni bir denklem kuruldu." dedi.

"SEVE SEVE TÜRKİYE'Yİ MASADA GÖRECEKLER"

Cüneyt Özdemir açıklamasına şu cümlelerle devam etti: 

"Türkiye Libya'ya asker göndereceğim demeseydi barış masası kurulmayacaktı. Türkiye'nin çıkarları için ben bunları söyleyince yandaş ilan ediliyorum. Türkiye açıklama yapmasaydı bugün masada oturamayacaktı. Libya'da Türkiye doğru işler yapıyor. Bu aşamada Türkiye'nin biraz kartlarını göstermesi gerekiyordu. Hafter Türkiye'nin ara buluculuğunu kabul etmez. Adam zaten bir nevi Türkiye'ye karşı savaşıyor. Ama seve seve Türkiye'yi o masada görecek.  Başka alternatifi olmadığını Hafter'de biliyor."

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri