GÜNDEM

Cüneyt Özdemir'in Osmanlı Türkçesi ile sunduğu haber sosyal medyanın gündeminde

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Kanal D ekranların haber sunuculuğu yaptığı dönemde Osmanlı Türkçesi kullandığı anlar sosyal medyada tekrar yayıldı.

Son zamanlarda YouTube üzerinden yaptığı yayınlarla büyük bir kitleye ulaşan Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Kanal D ekranlarında haber sunduğu zamanlarda kalma bir kaydı Twitter'da binlerce kez izlenmeye başladı.

HABERİ OSMANLI TÜRKÇESİ İLE SUNMUŞTU

5 Aralık 2014 tarihli yayında Osmanlı Türkçesi dersinin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına alınıp alınmayacağına ilişkin tartışmaların anlatıldığı bir haberi Osmanlı Türkçesi ile sunan Özdemir, ''Bu ders maarif nezaretinin müfredatına girerse haberimizi bu anlattığım şekilde seyreyleyen müstakbel nesiller de artık gayet rahatlıkla yüz yıllardır kullanılan Lisan-ı Osmani'yi anlayabilecekler'' ifadelerini kullanıyor.

''İĞNELEMEK İÇİN YAPMIŞ AMA NE DEDİĞİ GAYET ANLAŞILIYOR''

Haberi izleyen sosyal medya kullanıcılarından birçoğu, Özdemir'in söylediklerini gayet rahatlıkla anladığını belirtti. Bazı kullanıcılar Özdemir'in bunu eleştiri ve iğneleme maksatlı yaptığını fakat durumun eleştirildiği gibi olmadığını aksine haberin gayet anlaşılabilir olduğunu söyledi.

İşte Özdemir'in o sunumuna gelen bazı yorumlar:

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri