GÜNDEM

Darbe imaları sonrası Bakan Süleyman Soylu'nun sosyal medyada patlayan videosu! Süleyman Soylu'nun darbe konuşması sosyal medyayı salladı

Can Ataklı ve İlker Başbuğ'un darbe mesajları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere katılarak 'örgütlenme' çağrısı yapması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Türkiye'de bugün adeta bir yerden düğmeye basılmış gibi eş zamanlı gelen darbe tehditleri ve mesajlarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz darbesine dair yaptığı bir konuşma sosyal medyada patladı.

Can Ataklı ve İlker Başbuğ'un darbe mesajları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere katılarak 'örgütlenme' çağrısı yapmasının ardından sosyal medyada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz'la ilgili yaptığı konuşma sosyal medyada damgasını vurdu.

Can Ataklı'dan darbe tehditi
Hükümet düşmanlığı yarışında bayrağı en önlerde taşıyan Can Ataklı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili skandal ifadeler kullanarak darbe tehditinde bulundu.

“Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor.” diyen Can Ataklı, “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım.” dedi.

Ataklı konuşmasının devamında, “Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.” şeklinde konuştu.